۱۷ تیر ۱۳۸۳، ۱۵:۰۶

مذاكرات رسمي هياتهاي عالي رتبه ايران و گرجستان انجام شد

مذاكرات رسمي هيات هاي عالي رتبه ايران و گرجستان به رياست سيد محمد خاتمي و ميخاييل ساكاشويلي روساي جمهوري دو كشور امروز برگزار شد.

رييس جمهوري در اين ديدار با اشاره به موقعيت ممتاز گرجستان، نقش اين كشور را درصلح و ثبات منطقه اي و جهان مهم خواند و گفت: بايد تمامي تلاش خودرا براي استقرار امنيت و صلح در منطقه بكارگيريم.

خاتمي با بيان اينكه توسعه و پيشرفت كشورهاي منطقه درسايه ثبات محقق خواهد شد، گفت: جمهوري اسلامي ايران در زمينه انرژي ، حمل و نقل ، مخابرات و ساير بخش ها آماده همكاري با گرجستان است و هيچ مانعي در اين مسير وجود ندارد.

رييس جمهور افزود: تهران معتقد است كشورهاي منطقه مي توانند در كنار همديگر و بر اساس اصل احترام متقابل نيازهاي يكديگر را برطرف كنند.

خاتمي با اشاره به ظرفيت هاي موجود براي ارتقاء مناسبات، اظهار اميدواري كرد: با انجام اين سفر توافقهاي خوبي درجهت همكاري روشن تر دوكشور به امضا برسد.

رييس جمهور ضرورت همكاري مجالس دو كشور در ساير زمينه ها را يادآور شد و با اشاره به سابقه تاريخي و تاثيرگذاري فرهنگي دو ملت در طول تاريخ ، گفت : امروز رسالت تاريخي ما ايجاب مي كند تا در جهت رفع عقب ماندگي ها و ساخت امروز كشورهايمان بر اساس معيارهاي قابل قبول تلاش كنيم.

خاتمي گفت: ما در عرصه داخلي هيچ راهي جز مردم سالاري نداريم، هر چند مردم سالار ارزان بدست نمي آيد.

 رييس جمهوري بر ضرورت كسب ابزار اقتدار اشاره كرد وگفت: اقتدار بر پايه هاي علم، اقتصاد پويا و ارتباط محكم ميان ملت و حكومت استوار است نه پر كردن انبارهاي تسليحات نظامي.

خاتمي به رشد اقتصادي مطلوب دو كشور اشاره كرد و گفت: ما بايد توليد كننده علم باشيم، نه مصرف كننده كالاهاي ديگران و ارتباطمان با دنيا بايد بر اساس منافع متقابل باشد.

رييس جمهور گفت: متاسفانه هيچ گاه مانند امروز، جهان زير سوال نبوده است، بطوري كه توسل به زور براي فشار به كشورها امري عادي شده و پديده زشت تروريسم بيش از پيش رواج يافته است.

خاتمي بااشاره به سركوب و اشغالي كه امروز درفلسطين اشغالي وعراق وجوددارد و نيزدخالت كشورهاي بزرگ در كشورهاي  كوچك از يك سو و افزايش حركت هاي افراطي ازسوي ديگر در دنيا، گفت: ما براي دستيابي به خواستهاي ملتهايمان نيازمند صلحيم و بايد سعي كنيم با كم كردن عوامل درگيري و اختلاف و افزايش ارتباط هاي دوجانبه و چندجانبه، صلح منطقه را تضمين كنيم.

رييس جمهور تاكيد كرد: دو كشور در عين تلاش براي استقرار مردم سالاري در داخل با وجود سركوب و تروريسم، جهان را به صلح دعوت كنند.

رييس جمهوري دربخش ديگري ازسخنانش بااشاره به ذخايرگاز، رشد علوم نوين و موقعيت بي نظير ترانزيتي كشور، بر توسعه كريدورهاي شمال - جنوب و شرق به غرب تاكيد كرد.

در اين ديدار آقايان خرازي، توفيقي و صفدرحسيني وزراي خارجه، علوم، تحقيقات و فناوري و اموراقتصادي و دارايي حضور داشتند ، آقاي "ساكاشويلي" رييس جمهوري گرجستان  با ابراز خرسندي از حضور در جمهوري اسلامي ايران، آمادگي كشورش براي گسترش و توسعه مناسبات با تهران در همه زمينه ها را خاطرنشان ساخت.

وي با اشاره به موقعيت استراتژيك كشورش در منطقه قفقاز، برگسترش همكاري در استقرار ثبات در منطقه و توسعه روابط دو جانبه در بخشهاي انرژي، انتقال گاز ايران به كشورهاي اروپايي ، بنادر و كشتيراني ، حمل و نقل و ترانزيت، تاكيد كرد و اظهار داشت: سطح مناسبات دو كشور متناسب را ظرفيت هاي موجود افزايش نيافته و بايد تمام مساعي خود  در اين جهت را بكار بست.

رييس جمهوري گرجستان بر يافتن راههاي گسترش همكاري در زمينه هاي ياد شده در چارچوب كميسيون مشترك دو كشور تاكيد كرد.

وي سپس گفت: امنيت به داشتن اسلحه نيست، بلكه به عزم ملتها براي توسعه و پيشرفت است.

رييس جمهوري گرجستان همچنين لزوم روابط و همكاري هاي علمي و فرهنگي و اجتماعي دو كشور نظير تبادل دانشجو را يادآور شد و پيشرفت ها و دستاوردهاي اقتصادي و صنعت ايران به ويژه درجلب سرمايه گذاري خارجي و رسيدن به شاخصهاي خودكفايي در برخي محصولات استراتژيك را ستود.

 "ساكاشويلي" همچنين روابط كشورش با همسايگان خود را مناسب خواند.

وي در اين ديدار كه وزراي خارجي ، انرژي ، آموزش و فرهنگ و نيز تني چند از نمايندگان مجلس ، تجار و رسانه ها حضور داشتند، اهداف تفليس در توسعه داخلي و گسترش همكاريهاي خارجي را تشريح كرد.

کد خبر 93211

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha